Kesällä ja lomakaudella on yleensä aina jotain vaikutuksia yritysten talouteen, toki hieman toimialasta riippuen. Esimerkiksi matkailussa kesä voi olla vuoden vilkkainta aikaa, kun taas koulutussektorilla voi olla hiljaista, mikä taas vaikuttaa kassavirtaan ja kannattavuuteen.
Tässä muutama seikka huomioitavaksi kesäkaudella:
Henkilöstön riittävyys
Mikäli kesäsesonki on kiireinen, haasteena voi olla työvoiman riittävyys samalla kun käynnissä on lomakausi. Palkataanko kesätyövoimaa ja kuinka paljon, vai tehdäänkö ylitöitä?
Toimitusketjujen varmuus
Lomakausi voi häiritä toimitusketjuja, jos tavarantoimittajat ja logistiikkakumppanit toimivat vajaalla kapasiteetilla. Ovatko varastot riittävän suuria ja toimitusketjuissa joustoa, jotta tehokkuus pystytään pitämään toivotulla tasolla?
Kustannusten hallinta
Kesällä tulevat maksuun lomarahat sekä muut mahdolliset kaudelle tyypilliset ylimääräiset kulut. Pystytäänkö näitä kustannuksia hallitsemaan siten että maksuvalmius säilyy riittävällä tasolla eikä kannattavuus kärsi liikaa?
Kassavirtojen hallinta
Mitä voimakkaammalle kausivaihtelulle yritys altistuu, sitä enemmän kassavirran hallinta yleensä tuottaa haastetta mm. yllä mainittujen tekijöiden kautta. Kassavirrat on syytä suunnitella realistisesti, ja pohtia varmuuden vuoksi myös keinoja kausivaihteluiden tasoittamiseen.
Laskurahoitus / factoring on helppo ja joustava tapa parantaa yrityksen likviditeettiä.
?Ostamme myyntilaskut 100%, riskeineen
?Saat rahat kassaan nopeasti
?Myös yksittäiset laskut
Ota yhteyttä ja katsotaan miten voimme olla avuksi!